Hoppa till sidans innehåll

Tränare för hälsa


Tränare för hälsa är en ettårig yrkesutbildning för dig som vill arbeta med livslång hälsosam träning och en hälsosam livsstil.

Utbildningen hjälper dig att utveckla din kompetens i att leda och inspirera människor till hälsofrämjande fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil. Ditt eget ledarskap sätts i fokus i alla ämnen. Du får professionella verktyg för att främja hållbart idrottande, mentalt välmående, balans, kost och hållbar hälsa.

Tränare för hälsa utgår från Riksidrottsförbundets strategiska arbete 2025 med målet att bland annat erbjuda idrottande för alla oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar. Utbildningen genomförs i samarbete med Korpen.

Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta inom idrottsrörelsen med livslångt idrottande på föreningsnivå, individnivå och/eller gruppnivå. Du har kompetens att arbeta som tränare ur ett hälsofrämjande, motionsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv.

 

Läs mer om utbildingens innehåll 

Litteraturlista

 

Antagningsvillkor
Du ska

  • ha slutbetyg från en gymnasieskola eller motsvarande kunskap
  • ha erfarenhet av tränarskap och/eller idrottande
  • delta i en antagningsintervju

 

Kostnader
cirka 4500 kronor för friluftsvecka, försäkring, studiebesök, kopiering, med mera. Kostnad för litteratur tillkommer. Utbildningen är CSN-berättigad.

 

Kurslängd
Ett år på heltid.

 

Kursstart
19 augusti 2019

 

Sista ansökningsdag
30 april 2019, utbildningen är nu fullsatt välkommen att ansöka till kursstart i augusti 2020 ansökan öppnar under våren.

 

Uppdaterad: 15 AUG 2018 16:59