Hoppa till sidans innehåll

Våra utbildningar


Idrottens Fystränarutbildning, FTU
Antagning pågår! Sök nu!

Idrottens Fystränarutbildning, FTU, är en utbildning för dig som vill fördjupa dina kunskaper om fysisk träning med inriktning på prestations- eller elitidrott för vuxna och ungdomar. Utbildningen vänder sig till dig som är verksam inom en idrottsförening eller ett specialförbund. Varje år tas även några aktiva elitidrottare in.
Läs mer och ansök här

 

Idrottens Tränarlinje

En ett och ett halvtårig eftergymnasial yrkeslinje för dig som vill jobba med idrott. Den ger dig ett bra utgångsläge och grundläggande kunskap inom idrottskunskap för att kunna verka inom svensk idrottsrörelse. Idrottens Tränarlinjen fokuserar på tränarskap inom idrotten, på alla nivåer. Även hälso- och breddidrottssektorn blir en möjlig arbetsmarknad efter genomförd utbildning. 
Läs mer och ansök här

 

Idrottens Organisationsledarlinje

En eftergymnasial yrkeslinje perfekt för dig som vill jobba med eller inom idrotten, till exempel som idrottskonsulent, inom sportmanagement eller som egen företagare. Det är en tvåårig utbildning som ger dig kompetens och grundläggande kunskaper inom idrottskunskap. Det handlar både om teoretiskt och praktiskt innehåll för att du ska kunna verka rakt in i den svensks idrottsrörelsen. Organisationsledarlinjen fokuserar kring kunskap bra för administrativa arbetsuppgifter inom idrottsledning/organisationsledning.
Läs mer och ansök här

 

Allmän kurs Idrottslinjen

En utbildning där du lägger grunden för din karriär inom idrotten. Kursen riktar sig till dig som har idrott och hälsa som ditt stora intresse. Till dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrottsämnen och samtidigt skaffa dig gymnasiebehörighet och grundläggande högskolebehörighet för att kunna studera vidare, till exempel på någon av Bosöns yrkesutbildningar. 
Under studietiden läser du de gymnasieämnen som du saknar i kombination med våra idrottsinriktade ämnen och får därmed en idrottsutbildning.
Läs mer och ansök här


Allmän kurs Idrottslinjen Tävling

Den här kursen riktar sig till dig som idrottare som satsar hårt på din idrott och tävlar på hög nivå. Till dig som också har idrott och hälsa som ditt stora intresse. Upplägget är mer flexibelt än på den vanliga idrottslinjen för att du ska ha chansen att kombinera just din idrottssatsning med studier

En utbildning där du fördjupar dina kunskaper i idrottsämnen samtidigt som du skaffar dig gymnasiebehörighet och grundläggande högskolebehörighet för att kunna studera vidare, till exempel på någon av Bosöns yrkesutbildningar. 
Under studietiden läser du de gymnasieämnen som du saknar i kombination med våra idrottsinriktade ämnen och får därmed en idrottsutbildning.
Läs mer och ansök här


Allmän kurs Idrottslinjen Fotboll

Den här kursen riktar sig till dig som spelar fotboll på hög nivå och vill fortsätta att utvecklas. Här har du möjlighet att kombinera din fotbollsatsning med studier. Upplägget är mer flexibelt än på den vanliga idrottslinjen för att underlätta en satsning på både idrott och studier.

Du kommer att fördjupa dina kunskaper i idrottsämnen samtidigt som du skaffar dig gymnasiebehörighet och grundläggande högskolebehörighet för att kunna studera vidare, till exempel på någon av Bosöns yrkesutbildningar. Under studietiden läser du de gymnasieämnen som du saknar i kombination med våra idrottsinriktade ämnen och får därmed en idrottsutbildning.
Läs mer och ansök här


Allmän kurs Idrottslinjen Grund

Den här kursen riktar sig till dig som gillar idrott och som vill utveckla svenska språket och lära dig mer om det svenska samhället.
Idrottslinjen Grund ger dig möjlighet att få kunskaper motsvarande grundskolan och den ger dig en plattform för vidare studier. Samtidigt får du lära dig mer om idrott och även idrotta under lektionstid.

Läs mer och ansök här

 

Utvecklas entreprenöriellt och hitta målfokus – en kurs för idrottsaktiva och ledare

Vill du utveckla dina entreprenöriella egenskaper och handlingskraft för att nå mål? Entreprenöriell förmåga är inte bara viktig i dagen samhälle, utan ibland även avgörande, för att nå dit du själv önskar i idrotten eller i arbets- och privatliv. Under den här kursen tränar du upp din förmåga att nå målen genom egna aktiva val. Du lär känna dina egna entreprenöriella egenskaper, utvecklar dem och utmanar dig själv för att nå dit du vill vara. Målet är att bli mer företagsam.

Läs mer och ansök här

 

 

Uppdaterad: 2017-09-20 12:12