Hoppa till sidans innehåll

Våra kurser


Allmän kurs Idrott, 1-2 år

heltidsstudier på gymnasienivå 

Behöver du komplettera dina gymnasiebetyg, utvecklas som person och höja din allmänna kompetens? Sök Allmän kurs Idrott. Under studietiden läser du de gymnasieämnen som du saknar i kombination med våra idrottsinriktade ämnen och får därmed en idrottsutbildning. Kursen riktar sig till dig som har idrott och hälsa som ditt stora intresse. Är du elitaktiv och satsar hårt på ditt eget idrottande? Välj inriktning Tävling. Spelar du fotboll och vill kombinera idrottandet med studier? Välj inriktning Fotboll. Gillar du att dansa och showa? Sök Dans med showinriktning.

Läs mer och ansök här

 


 

Idrottskonsulentutbildning, 2 år

yrkesutbildning, heltidsstudier på eftergymnasial nivå

En eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill jobba med eller inom idrotten. Utbildningen ger dig kompetens och grundläggande idrottskunskap både teoretiskt och praktiskt för att du ska kunna verka i den svenska idrottsrörelsen. Idrottskonsulentutbildningen fokuserar på kunskap som är bra för administrativa arbetsuppgifter inom idrottsledning eller organisationsledning.

Läs mer och ansök här

 


 

Tränare för hälsa, 1 år

yrkesutbildning, heltidsstudier på eftergymnasial nivå

Tränare för hälsa är en ettårig yrkesutbildning för dig som vill arbeta med fysisk aktivitet, breddidrott och folkhälsa. Utbildningen genomförs i samarbete med Korpen. Utbildningen har en helhetssyn på hälsa och träning, och kopplar ihop Riksidrottsförbundets strategiska arbete 2025 med målet att erbjuda livslångt idrottande för alla oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar.Tränare för hälsa vänder sig till dig som vill inspirera människor till livslångt och hälsoinriktat idrottande.

Läs mer och ansök här

 


 

Tränare för prestation, 1 år

yrkesutbildning, heltidsstudier på eftergymnasial nivå 

Tränare för prestation är en yrkesutbildning som ger dig fördjupade kunskaper om fysiska, psykiska och sociala faktorer som påverkar idrottslig prestation. Inriktningen ligger på prestationsutveckling oavsett ålder och idrott. Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta som tränare med prestationsutveckling i fokus utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du har också stärkt ditt personliga tränarskap. 

 
Läs mer och ansök här

 


 

Idrottens Fystränarutbildning (FTU)

cirka 450 timmar, varav 150 timmar lärarledda lektioner under sex tredagarsträffar

Är du aktiv tränare och känner ett behov av att vässa dina kunskaper inom fysisk träning?
Då är Idrottens fystränarkurs en utbildning för dig!

Utbildningen är praktiskt och teoretiskt inriktad med möjlighet till certifiering som idrottens fystränare.

Läs mer och ansök här

 


 

Idrottspsykologi - från elit till talang

Åtta två-dagarsträffar med distansmoment ca 4 timmar/vecka

Har du haft en elitidrottskarriär och vill trappa ner och verka som coach? I så fall är det här rätt kurs för dig. Kursen är beteendevetenskapligt inriktad och du får teoretiska verktyg som kompletterar dina erfarenheter från tävlingsarenorna när du går in i en roll som tränare/coach.

Läs mer och ansök här

 


 

Grundkurs i idrotts- och friskvårdsmassage

Kortkurs fyra dagar på Bosön Idrottsfolkhögskola

Massage är idag en välbeprövad behandlingsmetod både inom idrotten och friskvården. Snabbare återhämtning efter träning och tävling och stressreducering är några av effekterna. Nu har du chansen att lära dig massagens grunder.

Läs mer och ansök här

 

Uppdaterad: 14 SEP 2018 08:28